image description

Detailhandel

Als retailer heeft u de afgelopen jaren waarschijnlijk gekampt met zware marktomstandigheden. Gelukkig hebben de ondernemers binnen de detailhandel niet bij de pakken neer gezeten. Nieuwe winkelconcepten zijn bedacht, formules aangepakt en de omslag naar betere resultaten lijkt duidelijk in te zetten.

Wij zien het als onze opdracht u zo goed mogelijk door alle kansen en uitdagingen te loodsen. Hoe gaat u om met de toenemende concurrentie? Welke risico’s loopt uw onderneming, nu klanten en leveranciers elkaar proberen over te nemen? Hebt u de beschikking over de juiste managementinformatie? We hebben het met u over solvabiliteit, werkkapitaal, de quick en current ratio, omloopsnelheid van de voorraad en meer. Met een overzicht over al deze aspecten bieden we u als ondernemer in de retail houvast.

Mogelijkheden in de detailhandel

Veelal zullen veranderingen ook kosten met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld verbouwingskosten, marketingkosten of extra personeelskosten. Deze kosten moeten natuurlijk terugverdiend worden om uw detailhandel onderneming rendabel te houden. Als detailhandel bedrijfs- en belastingadviseur expert helpen wij u daarom de mogelijkheden te benutten en de plannen in te calculeren. Zo komen we samen met u tot het optimale investerings- en financieringsplan.

Of u nu werkzaam bent in de sector wonen, juweliers, kleding of bouwmarkten, u kunt rekenen op onze actuele kennis van de retailbranche. Of u nu een winkel in het centrum heeft of een detailhandel aan de rand van de bebouwde kom: u heeft te maken met een verandering in consumentengedrag. Steeds meer goederen worden namelijk online gekocht. Wij hebben veel ervaring in advisering van retailers die de integratie van fysieke winkel en online winkel succesvol hebben doorlopen. Vanuit onze ervaring en expertise bieden wij u totaaloplossingen op het vlak van personeels- en HR-advies, optimalisatie van uw financiële administratie, risico- en managementadvies, accountancy en fiscaal advies. Ook betekenen we graag iets op het vlak van vergelijkende cijfers en specifieke kengetallen, waardering van de voorraden en een efficiënte financiële administratie.

Als retailer is het belangrijk dat u rekening houdt met verkopen aan particulieren binnen de EU. Levert u namelijk in een jaar voor meer dan het drempelbedrag goederen aan particulieren, aan ondernemers die geen btw-aangifte doen, of aan rechtspersonen die geen ondernemer zijn binnen de EU? Dan moet U het btw-tarief van het land van uw klant in rekening brengen. Dit doet u vanaf het moment dat uw omzet voor dat land hoger is dan het drempelbedrag, voor de rest van het jaar en in ieder geval ook het volgende jaar. Het drempelbedrag kan per EU-land verschillen. Vindt u het lastig om met drempelbedragen te werken? U kunt ervoor kiezen altijd buitenlandse btw in rekening te brengen. U doet dan uiteraard in dat EU-land ook altijd btw-aangifte. Bij nalatigheid kunnen de boetes flink oplopen.

  • 52

    Jaar ervaring

  • Onze klanten geven ons het cijfer

    9.5